My wiki:General disclaimer

Izvor: Dalmatinski internetski libar
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

DALMAPEDIA NE JAMČI VALJANOST

Dalmapedia je internetska enciklopedija otvorenog sadržaja koja funkcionira na temelju volonterske suradnje pojedinaca i skupina pojedinaca, s zajedničkim ciljem stvaranja izvora ljudskog znanja. Ustrojstvo projekta omogućava svakoj osobi s vezom na Internet i preglednikom World Wide Weba mijenjanje sadržaja enciklopedije. Molimo shvatite da nijedan podatak koji ovdje pronađete nije nužno provjeren od strane profesionalaca, niti ovdjeprisutni mogu osigurati potpunu, točnu ili pouzdanu informaciju.

To ne znači da u Dalmapedii nećete pribaviti vrijednu i točnu informaciju, naprotiv, najčešće hoćete. Međutim, Dalmapedia ne može jamčiti valjanost pronađenih informacija. Sadržaj članaka može u svakom trenutku biti izmijenjen, vandaliziran ili preinačen od strane pojedinca čije mišljenje nije odraz znanja iz tog područja.

Nema formalnog recenziranja sadržaja

Trenutno radimo na načinima odabiranja i isticanja pouzdanih inačica članaka. Naša aktivna zajednica urednika pri praćenju i mijenjanju sadržaja koristi alate poput pohrane nedavnih promjena i novih stranica. No Dalmapedia se ne pregledava ujednačeno, a čitatelji se, iako mogu ispravljati greške, ne nalaze pod pravnom obvezom, pa informacije koje ovdje pročitate nemaju naznačeno jamstvo ispravnosti za bilo kakvo korištenje. Čak i ravnopravno i nepristrano vrednovani ili izabrani članci zadržavaju vjerojatnost naknadnog neprikladnog uređivanja.

Nijedan autor, suradnik, pokrovitelj, administrator, ili bilo koja osoba povezana s Dalmapediom ni na koji način ne može biti odgovorna za pojavu netočne ili pogrdne informacije, ili za štetu koju ste vi prouzročili korištenjem sadržaja ili internetske poveznice na tu informaciju.

Nema ugovora, licencija je ograničena

Molimo, shvatite da doprinose u vidu informacija dajete slobodno, i pritom ne dolazi ni do kakavog sporazuma između vas i vlasnika ili korisnika stranica, vlasnika poslužitelja na kojima su postavljene, pojedinih suradnika Dalmapedie, administratora projekta, "sysopa" ili ikoga tko je na bilo koji način povezan s ovim ili nekim od sestrinskih projekata. Ta ista osoba ne može izravno odgovarati na vaše optužbe. Dodijeljena vam je ograničena licenca s pravom kopiranja cjelokupnog sadržaja ovih stranica, no ona ne podrazumijeva niti dovodi do ugovorne ili izvanugovorne odgovornosti Dalmapedie ili njenih agenata, članova, organizatora ili drugih korisnika.

Ne postoji sporazum ili dogovor između vas i Dalmapedie u vezi Vašeg korištenja ili modificiranja ovih informacija izvan okvira Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 licencije i GNU licencije za slobodnu dokumentaciju (GFDL); niti je itko na Dalmapedii odgovoran ukoliko netko izmijeni, uredi, promijeni ili ukloni bilo koju informaciju koju ste možda postavili na Dalmapedii ili bilo kojem s njom povezanih projekata.

Zaštitni znaci

Zaštitni znakovi, zbirni i znakovi službe, patentna prava, prava identiteta ili slična spomenuta, korištena ili u Wikipedijinim člancima navedena prava, su imovina svojih vlasnika. Njihova pojavnost na ovim stranicama ne znači da ih možete koristiti za svrhu drugačiju od iste ili slične informacijske namjene, a u skladu s namjerom autora enciklopedijskih članaka u skladu s GFDL dozvolom. Osim ako nije drugačije navedeno, site Dalmapedia ne podržava niti su ni na koji način poveza s nositeljima tih prava, pa kao takva Dalmapedia ne jamči pravo na korištenje inače zaštićene građe. Takvo ili slično nematerijalno vlasništvo koristite na vlastiti rizik.

Sudska nadležnost i propisnost sadržaja

Podaci objavljeni u Dalmapedii možda krše zakone države iz koje pregledate te podatke. Dalmapedina baza podataka nalazi se na poslužitelju u saveznoj državi Florida u Sjedinjene Američke Države|Sjedinjenim Američkim Državama, te se održava u skladu s uputama o čuvanju koje pružaju mjesni i federalni zakoni. Zakonska regulativa u vašoj zemlji možda ne štiti ili ne dopušta istu slobodu govora ili kopiranja. Dalmapedia ne potiče kršenje zakona, niti se može smatrati odgovornom za zlodjela koja proizlaze iz vašeg povezivanja na ovu domenu, korištenja, reprodukcije ili objavljivanja informacija koje ovdje pronađete.

Savjet od neprofesionalaca

Ako trebate savjet u nekom području (medicina, pravo, financije, ili vezano uz određeni rizik), molimo potražite stručnjaka koji je licenciran, poznat ili prihvaćen u svom području. Za posebna odricanja pogledajte Korištenje na vlastiti rizik, Dalmapedia ne daje medicinske savjete i Dalmapedia ne daje pravne savjete.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste utrošili na čitanje ove stranice; nastavite uživati u blagodatima Dalmapedie!