Glavna stranica

Izvor: Dalmatinski internetski libar
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobrodošli na Dalmatinski internetski libar! Samo registrirani članovi mogu uređivati ovu internetsku enciklopediju Dalmacije, nakon što ih potvrde administratori. Za registraciju klikni ovde!.
Zastava Dalmacije, Dalmatian flag


Projekt

Grb Dalmacije, Dalmatian coat of arms
Splitmap.jpg

DALMAPEDIA

INTERNETSKA ENCIKLOPEDIJA DALMACIJE

Dobrodošli!

Dalmapedia (dalma od Dalmacija i pedia [1]) je projekt slobodne internetske enciklopedije Dalmacije, zasnovan na Webu.
Radi na wiki (Wikipedija) principu, što znači da je mogu uređivati volonteri kojima je Dalmacija u srcu i koji imaju pristup internetu s odgovarjučim web preglednikom.
I jedan citat iz Wikipedije: "Od urednika se traži da održavaju određenu razinu "neutralnosti" pri sažimanju istaknutih motrišta, bez određivanja objektivnosti istine."

Dalmapedia-logo.png















Bilješke:


Dalmapedia



Dalmacija

Karta Dalmacije - crvenom bojom je označena Dalmacija unutar Hrvatske

Danas je Dalmacija u sastavu Republike Hrvatske i obuhvaća oko 13 000 km² (podijeljena je na četiri županije – Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske – iznosi 12 951 km²) s 856 758 st. (2011). Proteže se uz Jadransko more... Vidi sve











Dalmatinski govor

TONKA ALUJEVIĆ:
Ćakula na Jadranu - O jeziku dalmatinskom







Galerija slika

Ukupno sadržaja

Dalmapedia, internetska enciklopedija Dalmacije sadrži ukupno 8.142 članaka na dan 08.05.2021. Od toga 3.091 stranica u Dalmatinsko-hrvatskom libru besida i 4.356 stranica u Hrvatsko-dalmatinskom rječniku.