Dalmapedia:Tečaj (Ne zaboravite)

Izvor: Dalmatinski internetski libar
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobrodošli na Dalmatinski internetski libar! Samo registrirani članovi mogu uređivati ovu internetsku enciklopediju Dalmacije, nakon što ih potvrde administratori. Za registraciju klikni ovde!.
Dalmapedia-tecaj.png
Ovaj je članak dio dalmapediina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Dalmapoveznice
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Posebno:Traži

Neke stvari valja imati na umu pri radu na Dalmapedii:

Ponašanje

Dalmapedia potiče otvoreni dijalog svojih suradnika, bilo putem razgovora na stranici za razgovor nekog članka, stranici za razgovor suradnika, slanjem e-mailova suradniku (onima koji su naveli svoj e-mail prilikom registracije).

Osobni napadi nisu dopušteni, prijavljene se suradnike opominje (ili blokira, ovisno o napadu), ako se radi o anonimnim IP suradnicima odmah se blokiraju!

Uređivanje članaka

Neutralnost

Neutralnost i objektivnost (na dalmapedia stranicama za razgovor često se susreće engleska kratica NPOV [neutral point of view]) osnovni su zahtjevi enciklopedistike. Članci ne smiju biti subjektivni, obojeni autorovim emocijama, trebaju biti objektivni i provjerljivi.

Teme članaka

Dalmapedia je enciklopedija, stoga rječničke definicije (od jedne rečenice) o temama koje nisu prikladne za enciklopediju nemaju mjesta na Dalmapedii. Ako želite napisati što je to riječ, rabite projekt Libar_besida_dalmatinskih, ako želite pisati turističke osvrte, rabite Travel. Na Dalmapedii nema samoreklamiranja, dakle članci o ljudima koje internetski pretraživači ne pronalaze nemaju mjesta na Dalmapedii.

Citiranje izvora

Navođenje izvora u načelu je nužno, nenavođenje izvora u Vašem članku (ili člancima) može uzrokovati brisanje članka (ili članaka) uslijed neprovjerljivosti napisanih informacija u članku. Svakako pročitajte smjernicu Navođenje izvora, a preporučljivo je znati kako se rabi literatura i kako se pravilno citira.


dalje >>>